Publisert av: olepetter | 20.03.10

Toppen av Nibbe – Hemsedal

13. mars 2010 våknet vi til et fantastisk vær, og endelig så vi muligheten etter to tidligere forsøk å kjøre Skogshornrenna. Men slik gikk det ikke.

Vi satte oss i bilen, kjørte 10 minutter vestover fra hytta og kom på på sydsiden av Skogshorn. Der ble vi møtt av sterk vind og tykk tåke. Vi parkerte bilen litt vest for Nordrestølen og forstod raskt at planen om Skogshornrenna måtte endres. Både på grunn av været, men også fordi vi traff en lokal Hemsedøling som frarådet oss å gå opp og kjøre ned renna på grunn av lite snø og stor rasfare.

Planen ble derfor raskt endret fra Skogshornrenna til den mer rasvennlige oppstigningen til Nibbe på 1717. Toppen er nabotoppen vest for Skogshorn, og strekker seg 10 meter høyere enn Skogshorn

Vi spente på oss randonee skiene og forsvant inn i tåka. Fra Lykkjastølen sees en foss ca 150 høydemetre opp. Vi passerte den på vestsiden og skrådde deretter oppover til vi kom inn en naturlig renneformasjon. Denne renna går helt opp til toppen. Renna ligger litt i le og det samler seg mye sne der…. perfekt for nedkjøring.

Det er ca. 800 høydemetre til toppen og turen opp og ned tok ca. 3 timer

Midtveis mot toppen skjedde to ting. Tåken lettet og vindstyrken økte, men vi fortsatte med stø kurs mot toppen, og holdt et fint driv oppover.

Vi nådde toppen etter ca 2 timer, var der en kort periode da vinden var sterk, men toppen gir en fantastisk utsikt over Hemsedal og østover mot Skogshorn.

Skogshorn lå badet i sola og mintes fjoråret da vi hadde to turer til Skogshorn i elendig vær.

Deretter gikk turen nedover samme vei som vi kom opp. I og med at vi var først i sporet, var nedkjøringen i renna med super løssne en herlig opplevelse.

Sola hadde akkurat fått tak i snøen så det var akkurat passe løst i sporet nedover. Renna samler mye snø så ofte gir det en lang sesong for å nå Nibbe.

I og med at tåka hadde lettet når vi kom ned til bilen, så vi Skogshornrenna i all sin prakt. Fikk tatt noen gode bilder og drømmer om at neste gang, neste gang skal vi lykkes!


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Kategorier

%d bloggere liker dette: