Publisert av: olepetter | 13.03.09

Lyngsalpene – Toppen av Lillegalten (833)

Dag 3. I dag stod Storgalten opprinnelig på programmet, men på grunn av tåke ble nabotoppen Lillegalten målet for dagens tur

Toppen av LillegaltenVi startet tidlig ut. Alle mann var oppe kl. 07.00 og kl. 09.00 var i gang mot toppen.

Vi hadde kurs mot Storgalten på ca. 1250 moh, men det viste seg etter hvert at tåken hang tett over toppen noe som gjorde et toppstøt lite realistisk. Vi endret derfor kursen mot Lillegalten.

På vei oppoverVi holdt fin fart oppover lia og nådde toppen etter ca. 2 timer. Bilder, litt mat, skifte av klær og vi var klare for nedkjøringen.

Mot toppenSelv om ikke været presenterte Lyngsalpene fra sin beste side var det fantastisk vakker å stå på toppen å se utover Lyngsalpene og området omkring. Kan kjenne at man allerede etter 3 dager blir litt blasert av alle fjellene og den voldsomme naturen.

På vei nedVi spente oss fast og begynte nedkjøringen. Som i går fant vi løssnø som gjorde nedkjøringen morsom, utfordrende og til tider slitsom, men som alltid vanvittig gøyalt.

På bryggaVi kom ned til båten etter 4 timer, fikk dusjet, spist litt mens skipper Ivar satte kursen tilbake mot Tromsø og en seiltur på ca. 5 timer.

Og i morgen går turen til Skitentind på Kvaløya på 1042 moh. Litt senere på dagen skal vi bestige Tromsø, nærmere bestemt Jacuzzien på toppen av Clarion Hotell. Vi gleder oss.


Svar

  1. gud så lekkert…


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Kategorier

%d bloggere liker dette: