Publisert av: olepetter | 05.03.09

Toppen av Hemsedal

Siste helgen i februar var det Hemsedal som stod på programmet. En helg fri fra slalombakken og med fokus på toppturer.

LeinenøseLørdag startet vi ut kl. 10.00 med kurs for Leinenøse. Dette er en sentrumsnær topptur med full utsikt til Hemsedal og skianlegget. Fjellet ligger rett nordøst for skibygde og startstedet ligger nesten i gangavstand til sentrum. Vi kjørte inn til Hulbak, parkerte bilen og spente på oss Randoneeskiene.

JørgenVi fulgte blåmerket løype forbi Hulbakstølen og videre opp i gjennom bjørkeskogen. Vi passerte Rustenøse (1202). Her er det viktig å IKKE gå oppover i renna, men holde til venstre rundt kammen og gå opp mot toppen mer fra sørvest enn rent sør. Vi bommet her, fulgte renna oppover og kom ganske feil ut i forhold til toppen av Leinenøse. Brukte mye ekstra tid på å rote rundt.

På toppenVi nådde toppen (1675) etter 4 timer og ganske nøyaktig 1000 høydemetre  og hadde god utsikt mot Kyrkjebønosi som er nabotoppen. Vi spiste og drakk litt og satte dretter kursen nedover den veien vi egentlig skulle gått opp.

På vei nedVi kom tilbake til bilen ca. kl. 15.00, etter 5 timer på tur.

Søndag var en tung dag etter lørdag kveld i Hemsedal. Vi parkerte bilen på Lykja og startet turen mot Skogshorn (1728). Desverre kom tåken sigende innover fjellet og la ett grått lokk over hele toppen. Vi avbrøt derfor toppforsøket havves mot toppen og returnerte tilbake til bilen. Neste gang derimot……!


Svar

  1. «Søndag var en tung dag etter lørdag kveld i Hemsedal»
    Puh, godt å se at du ikke har helt glemt gamle kunster!! 😉
    Morsomt å lese om turene dine!

  2. Ole Petter. Visste ikke at du var en slik sprek kar! Hadde vært artig å gå en tur med deg en gang. Riktig god tur til Lyngsalpene til uken. / Børre


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Kategorier

%d bloggere liker dette: