Publisert av: olepetter | 02.03.09

Tre fedre og åtte barn på skiferie – 2006

Med pappa på tur
På tur til Gstadt18. februar 2006 satt vi oss i bilene med kurs for skiferie i Sveits. 3 fedre i sin beste alder samt syv jenter og en gutt  i alderen 11 til 15 år. I utgangpunktet 3 familier og 11 personer. Reisen foregikk i 2 biler fra Oslo med båt til Kiel og derfra ca. 100 mil med bil til Gstaad i Sveits.

”Det er så lett å reise med pappa fordi det er ikke så mye mas, sier Maren 14 år”

Vi hadde god erfaring, med denne type tur, da vi hadde gjennomført en pappatur til Lenzerheide i 2004 med majoriteten av de samme deltakerne. Erfaringen den gangen viste at det var behov for god planlegging og informasjon i forkant av turen. Det var viktig for oss at alle involverte viste hva som skjedde, alle viste hva som krevdes og at vi var tydelige på ansvar og roller. Det var mange mennesker involvert, deltakere, til de hjemme som hustru, ekskone, tidligere samboer, foreldre til venninne, søsken osv.

PudderVi valgte derfor å ha et treff i forkant hvor alle som ville kunne være med og hvor vi informerte om hvordan dette skulle legges opp. Det var også viktig at alle som skulle være med hadde truffet hverandre før vi reiste. Det ble også skrevet et notat om reiserute, og hvor vi var når samt forventninger til de som var med.

Reiserute ned
Vi reiste i 2 biler. Turen gikk med ferge fra Oslo til Kiel. Båten gikk kl. 17.00 på fredag den 17. Februar og vi var fremme i Kiel kl. 09.00 dagen etter.

img_4253Båtturen gikk som en drøm og var en morsom del av turen. Svært mange tilbud for barn ombord på båten gjorde at barna hadde  det utrolig gøy.

img_4271Deretter gikk turen videre i bil, fra Kiel til Hamburg. Videre forbi Hannover, Frankfurt am main, Mannheim og Heidelberg. Etter 9 timer og 900 km kjørte vi over grensen til Sveits, passerte Basel og Bern og etter 1087 km og ca. 11 timer i bil var vi i sentrum av Gstaad. På begge våre skiferier i Sveits med bil har vi benyttet oss av tur-planleggeren til Michelin. Veldig bra, presis og oppdatert. Av distansen på 1087 km er 1039 km på autobahn/motorvei. Det er selvfølgelig mulig å kjøre raskere enn tiden vi brukte, men med 7 barn tok vi det rolig.

Kjedelig biltur?
Bilturen er i utgangspunktet slitsom, men både turen ned og opp gikk overraskende bra. Tror det skyldes at vi også hadde planlagt dette godt. Vi hadde med oss spennende lydbøker, reise-dvd-spillere, videokamera (morsomt å holde på med i bilen), musikk samt at vi roterte på hvem som satt hvor. Det samme gjaldt de voksne, også her roterte vi på hvem som kjørte slik at vi som kjørte fikk tilstrekkelig hvile.
p1010478

Reiserute hjem
Hjemturen var omtrent samme rute som ned, men som i 2004 valgte vi på grunn av båttidene å kjøre til Hirtshals. Etter en hel dag i bakken forlot vi Gstaad ca. kl. 18.00 lørdag 25. februar.

Stappfull bilVi kjørte hele natten og etter en lang dag i bakken sovnet barna på kvelden og sov gjennom hele natten. Vi ankom Hirtshals kl. 09.00 på morningen etter 15 timer non stop i bil. Kom oss om bord på båten og kom til Oslo kl. 17.00 søndag ettermiddag.
Totalt 10 dager på tur, hvorav 7 dager i bakken.
Lunch Gstaad

Bo
I motsetning til i 2004 hvor vi leie et stort hus hvor alle bodde, hadde vi denne gangen 2 leiligheter i sentrum av Gstaad hvor vi fordelte oss. Det var viktig for oss ved valg av sted å bo å ha enkel tilgang til bakken. Ikke nødvendigvis ski in – ski out, men lett tilgang.

img_4272Det var også viktig med et stort samlingsrom hvor vi kunne spise middag og være sammen alle 11 på kveldene.

5 enkle tur-regler
Tøffe jenterTidlig bestemte vi oss for at dette skulle oppleves som ferie for alle som var med, og noe annet enn det som hverdagen hjemme krever. Det var derfor viktig for gruppen at vi ikke hadde 1000 regler som aldri ble fulgt, men heller færre regler som ble etterlevd.

Ut på turMed 7 jenter og 1 gutt i forskjellige alder og interesser kom vi i fellesskap frem til 10 enkle regler som alle var enige om at var fornuftige og riktige.

I fartaDette var:
• Alltid hjelm i bakken
• Alle sørger for å ha med mobil i bakken, oppladet
• Ingen skal ekskluderes eller bli satt utenfor
• Felles middag hver dag
• Vi skal på ski hver dag
• Orden i skiutstyr (klær og ski)
• Orden på rommet
• Alle ryddet opp utstyret og gjør klart for neste dag
• Bruk sunn fornuft
• Utover det er ”alt” lov
klar for bakken!

Hva koster det
Totalt sett ble det en pris på ca. 6000,- per person absolutt alt inkludert. Av dette utgjør:
• Ferge 11 personer og 2 biler (Oslo-Kiel og Hirtshals-Oslo) 6.000,-
• Leie av 2 leiligheter 8 dager. Ca. 18.000,-
• Heiskort 8 dager 1000,- per person
• Mat, drikke, bensin, bompenger ca. 1700 per person.
• Lommepenger 1000,- per person

Les mer om reisetips her
Kristina

På toppen


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Kategorier

%d bloggere liker dette: